Borgmesterens besøg i Følle sætter fokus på lokale initiativer og samfundsudvikling

Foto: Syddjurs kommune.
dato

Forår i Følle markeret med borgmesterens besøg og lokale initiativer

Borgmesterkontoret lagde vejen forbi Følle den 19. marts, hvor dagen bød på et varieret program i det lokale kunstneriske samlingspunkt, Kunsthuset Havely. Her havde borgere mulighed for en direkte dialog med borgmesteren, som også deltog i møder med Lions Club Rosenholm og Følle Borgerforening.

Blandt de store samtaleemner var vindmølleprojektet ved Vosnæs, træfældninger i området, klimatilpasning af Følle Bæk samt lokale trafikproblematikker. Ydermere udtrykte beboerne bekymring over udfordringer vedrørende Jobcentrets skiftende sagsbehandlere.

Lions Club Rosenholm, som anvender et sommerhus på Valmuevej til både udlejning og som venue for deres generalforsamling, støtter lokalsamfundet gennem donationer til blandt andet familier i nød, lokale kulturhuse og international ungdomsudveksling. Klubben, der består af omkring 20 medlemmer, understøtter vigtigheden af fællesskabet i det tidligere Rosenholmområde.

Følle Borgerforenings formand, Christina Lossen, fik lejlighed til at fremhæve lokale initiativer og det særlige ved Følle-fællesskabet, som organiserer lokale begivenheder på en stærkt inkluderende men uformel manér.

Havefællesskabet Pastinakken er et eksempel på lokalsamfundets initiativrigdom, hvor omkring ti husstande dyrker diverse grøntsager på et fælles areal. Projektet, som også nyder godt af en bål- og shelterplads, finansieres af lokale landboforeninger samt fonde.

Før borgmesterkontorets officielle besøg havde borgmester Michael Stegger Jensen besøgt PR Electronics, en virksomhed beliggende i Følle. Virksomheden, som beskæftiger sig med produktion af elektroniske komponenter, blev fremhævet som eksempel på lokalområdets engagement og stolthed.

Planerne for borgmesterens fremtidige besøg i 2024 omfatter et bredt udvalg af byer i området, inklusiv Vrinners, Balle, Knebel, og mange flere, hvilket understreger Syddjurs Kommunes fortsatte fokus på dialog med og udvikling af lokalsamfundene.

https://www.syddjurs.dk/da/nyheder/foraar-i-foelle-224082157773975/

Kilde: Syddjurs Kommune