Sicilianske smagsoplevelser i Mols Bjerge: En italiensk families drøm bliver til virkelighed

Foto: Syddjurs kommune.
dato

En lille bid af Italien i Mols Bjerge

Det var en særlig dag den 16. april, da det mobile borgmesterkontor gjorde stop i Knebel. Besøget havde et kulinarisk højdepunkt med et virksomhedsbesøg på Restaurant Mols Bjerge, som er ejet af den sicilianske familie Maltese. Restauranten er nu i sin fjerde sæson og tilbyder autentiske sicilianske specialiteter såvel som dagligdagsmad direkte fra Sicilien.

Familien Maltese tog springet fra Sicilien til Danmark for 12 år siden, drevet af håbet om bedre arbejdstider. Overgangen var ikke uden udfordringer, især med hensyn til sproget og det danske vejr, som adskiller sig markant fra det sicilianske klima. Men nu lever familien deres drøm og serverer unikke retter som pasta med blæksprutteblæk, med en menu der ændrer sig tre gange hver sæson.

Restauranten byder gæster velkommen fra påske til oktober, hvorefter familien rejser tilbage til Sicilien for at tilbringe vintermånederne. Familien Maltese nærer en drøm om fremtiden; de ønsker at udvide deres forretning ved at sælge italiensk keramik samt at øge salget af italiensk vin og andre specielle sicilianske produkter. Lara Maltese har især en stærkt forankret tro på sin fremtid i Danmark og værdsætter de lige muligheder, der bydes her.

Teaterfestival og Molsværk i slutspurten

Teaterelskere kan se frem til "Teater lige om hjørnet"-festivalen, som finder sted for anden gang i september på Mols og Helgenæs. Festivalen er et samarbejde med Kulturgruppen / Mols i Udvikling, som sikrer en kulturel berigelse af lokalområdet. Samtidig er Molsværket, som åbnede den 26. april, et lovende nyt initiativ. Dette partnerskab mellem Syddjurs Kommune, Mols i Udvikling og Ejendomsfonden Molsværket rummer Børnehuset Mols, der med 60 børnehavebørn og 30 vuggestuebørn har bidraget til fornyet aktivitet og energi i området siden starten af april.

Borgmesterkontorets aktiviteter og lokalsamfundets ønsker

Ved et nyligt åbent kontor arrangement i "Oasen" på plejehjemmet Lyngparken deltog omkring 20 borgere, der kom med klare ønsker og forslag til lokalsamfundets udvikling. Der var et tydeligt ønske om flere lejeboliger, bofællesskaber, handlemuligheder, ekstra parkeringsplads og ladestandere til el-biler i Knebel. Diskussioner om fremkommelighed i den kommende naturnationalpark og problematikker omkring kysterosion ved Sølystgård Camping kom også på bordet. Borgmester Michael Stegger Jensen tog hjerteligt imod inputtet, reflekterede over sine tidligere erfaringer med området og ser med begejstring frem til de kommende besøg.

Borgmesterens planlagte besøg i 2024

Det er allerede nu annonceret, at borgmesterens mobile kontor vil fortsætte sine rejser rundt i kommunen til næste år. Planlagte besøgssteder inkluderer Vrinners, Balle, Følle, Knebel, Ugelbølle, Kolind, Mørke, Nimtofte, Pindstrup, Thorsager, og Ryomgård gennem hele 2024. Dette vis

https://www.syddjurs.dk/da/nyheder/en-lille-bid-af-italien-i-mols-bjerge-344077880673569/

Kilde: Syddjurs Kommune